Genetics of Bark Beetles and Associated Microorganisms,

Novel risks with bark and wood boring insects in broadleaved and conifer forests

 

2011 szeptemberében két nemzetközi konferencia került megrendezésre Sopronban, az Intézetünk szervezésében. A konferenciák témái a rovarvilág, és a hozzá kötődő mikroorganizmusok genetikája (BBG), illetve a kéreg- és faanyagkártevők által jelentett erdővédelmi kockázat volt (IUFRO).

 

A konferenciák szervezője Dr. Lakatos Ferenc.

 

Az elhangzott előadások összefoglalói a konferenciák weboldaláról letölthetők:
IUFRO WP 7.02.02. Foliage, shoot and stem diseases of forest trees Meeting in Sopron, Hungary
21-26 May, 2007

 

2007. május 21-27 között Intézetünk szervezésében került megrendezésre az Erdészeti Kutatóintézetek Nemzetközi Szövetségének (IUFRO) konferenciája, erdei fákon előforduló levél- és hajtásbetegségek témakörben. A konferencia keretében ázsiai, amerikai és európai kutatók osztották meg egymással legújabb ismereteiket. A konferenciát nagy sikerű terepi bemutatóval egészítettük ki, mely során a résztvevők megismerkedhettek tudományterületük közép-európai kihívásaival. Fakultatív programként az érdeklődök hivatásos idegenvezetők segítségével fedezhették fel a soproni régió illetve Budapest idegenforgalmi látványosságait.

 

A konferencián bemutatásra került tudományos eredmények az Acta Silvatica & Lingaria Hungarica című folyóirat 2007. évi különszámában jelentek meg.

 

A konferencia szervezője: Dr. Szabó Ilona

A konferencia hivatalos oldala: iufro.nyme.hu