Írta: Lakatos Ferenc - Szabó Ilona

Kiadó: Szaktudás Kiadó Ház Zrt.

Budapest, 2012

ISBN 978-615-5224-20-1

180 oldal


Növényvédelem, erdővédelem, integrált erdővédelem, növényvédelem az erdőgazdálkodásban... Ezek a kifejezések egészen más tartalommal bírnak az erdő tulajdonosának (pl. magánerdő), az erdővel gazdálkodóknak (pl. állami erdőgazdaságok),  az erdőt valamely természetvédelmi szempontból kiemelten kezelőknek (pl. nemzeti park), vagy az erdőt turistaként rendszeresen felkereső erdőjárónak.

 

Könyvünk az erdészetben és erdőgazdálkodásban fellépő biotikus és abiotikus problémákat, illetve az ellenük alkalmazható védekezési eljárásokat ismerteti. Bemutatja a természetes erdőállományok, valamint a telepített faültetvények fáin előforduló kórokozókat vagy a fák különböző részeit fogyasztó károsítók biológiáját, kártételét és jelentőségét.

 

A könyv a Magyar Agrárkamara által FÓKUSZ néven útjára indított szakkönyvsorozat részeként jelent meg. Kereskedelmi forgalomban nem kapható, elérhető viszont a Magyar Agrárkamara Gazdálkodói Információs Szolgálatának területi irodáiban (kapcsolat: www.agrarkamara.hu vagy umvp.agrarkamara.hu).


< Vissza a kiadványokhoz Könyv, kiadvány, Lakatos Szabó, Növényvédelem az erdőgazdálkdásban, erdőgazdaságban, erdővédelem, 2012